Hjem > Nyheter > Innhold

Ineos Styrolution rapporterer fremgang med kjemisk gjenvinning av polystyren

Sep 26, 2019

Styrenics-giganten Ineos Styrolution (Frankfurt, Tyskland) avslørte denne uken de første resultatene av ResolVe-prosjektet, som tar for seg forskning relatert til kjemisk gjenvinning av polystyren. ResolVe-prosjektet har nå et bevis på konseptet med resirkulering av lukket sløyfe, sier selskapet. Spilltilbehør og spillkorthylse, dekkboks, bindemiddel.

Dette er mulig fordi polystyren viser utmerket resirkulerbarhet, og effektiv kjemisk resirkulering av polystyren er tolerant mot forurensning av andre polymerer, så som polyolefiner, forklarte Ineos Styrolution. Prosessen konverterer avfallspolystyren tilbake til rent styren via en depolymerisasjonsprosess, etterfulgt av en polymerisasjonsprosess som resulterer i en kvalitet som er identisk med ny polystyren. Spilltilbehør og spillkorthylse, dekkboks, bindemiddel.

Polystyren er en av de svært få polymerene som kan omdannes tilbake til den spesifikke monomeren. Tekniske egenskaper som dens lave taktemperatur muliggjør resirkulering under forhold som kan oppnås i en tomskrueekstruder. Resultatene viser at polystyren er veldig resirkulerbar, sa Ineos Styrolution. Spilltilbehør og spillkorthylse, dekkboks, bindemiddel.

De grunnleggende spørsmålene som dekkes i ResolVe-prosjektet inkluderer utbyttet av styrenics i den kjemiske resirkuleringsprosessen og virkningen av kontaminering uten styrenavfall. Det viser seg at den kjemiske resirkuleringsprosessen av polystyren er følsom for PET-forurensning. På den annen side påvirkes det neppe av forurensning med polyolefiner på opptil 10%. Spilltilbehør og spillkorthylse, dekkboks, bindemiddel.

Disse funnene lar ikke bare Ineos Styrolution ta for seg pilotfasen av prosjektet, men de forbereder også grunnlag for å skalere prosessen til industriell bruk og gi veiledning til avfallssorterere. Spilltilbehør og spillkorthylse, dekkboks, bindemiddel.

"ResolVe-prosjektet gir oss et innblikk i kjemisk gjenvinning," sa Norbert Niessner, direktør for global FoU / intellektuell eiendom ved Ineos Styrolution. "Som et resultat kan vi tydelig si at isopor er laget for gjenvinning. Sammen med dagens fremgang innen sorteringsteknologier av avfall etter forbruker, er jeg sikker på at det ikke lenger er en grunn til at polystyren ikke blir resirkulert .

ResolVe-prosjektet, finansiert av det tyske forbundsdepartementet for utdanning, BMBF, blir i fellesskap utført av Ineos Styrolution sammen med Neue Materialien GmbH Bayreuth samt Institute for Processing and Recycling and Institute of Plastics Processing ved University of Aachen. Den mottar også bidrag fra INeos Manufacturing Deutschland GmbH i Köln. Spilltilbehør og spillkorthylse, dekkboks, bindemiddel.